terug naar overzicht

sneeuwklassen dag 3

29 January 2018

Dag mama’s en papa’s, broers en zussen, oma’s en opa’s, tantes en nonkels,

 

We werden deze morgen alweer verwend met een knalblauwe lucht en volop zon, zalig!

De jongens waren al héél vroeg wakker ! Na het douchen genoten we van een stevig ontbijt en daarna snel naar onze kamers, skikledij aandoen, handschoenen, helm, zonnebril, lippenvet en op naar het bottenkot.

Om 10 uur startte de skiles, bijna iedereen ging al de lift op! Vandaag hebben onze jongens en meisjes ondervonden hoe belangrijk REMMEN is! Dit verliep gelukkig zonder slag of stoot! Bij aanvang was het skiën voor sommigen nog heel moeilijk, maar in de loop van de voormiddag zagen we dat het glijden alsmaar vlotter verliep. En dit op een paar uurtjes tijd! Nieuwe skikampioenen in wording….!

Op ons menu deze middag: bouillonsoep met ‘ballen’, slaatje, spaghetti bolognaise en om af te ronden een schijfje ananas.

De postbode kwam langs in het Lammertalerhof met heel wat post uit België. Na het eten ging iedereen snel naar de kamer om de nieuwtjes van het thuisfront rustig te lezen.

In de namiddag mochten onze jongens en meisjes in groepjes er alleen op uit, op zoek naar opdrachten in de buurt. Sommigen hadden bij afloop heel wat kilometers in de benen, anderen deden het dan weer erg op hun gemak. Pieter, Witse, Kasper en Nabil waren de kampioenen van ons dorpsspel.

Een tas lekkere vruchtenthee en een suikerwafel hielpen ons er weer helemaal bovenop. De gezelschapsspelen werden op tafel gezet, samen met skoebiedoe, kaarten enz.

Om 17.45 uur ruimden we alles op, want Frau Kraft stond klaar om de tafels te dekken.

Na het avondeten stond onze traditionele dubbelactiviteit op het programma: dansen en poelen. De dansers leefden zich uit op verschillende genres van muziek onder de deskundige begeleiding van juf Heidi. De ‘poelers’ dachten heel even aan een spelletje spelen, binnen, met stok en bal maar dat was zonder rekening te houden met het avontuurlijk kantje van meester Edwin. Weg waren ze voor een pittige anderhalf uur over pakken sneeuw, steile hellingen, donkere paadjes maar gelukkig was er Janneke maan om af en toe bij te lichten.

Nog een beker appelsap of sinaasappelsap om af te sluiten en al heel snel werd het muisstil ten huize Lammertalerhof.

 

Tot morgen!