terug naar overzicht

sneeuwklassen dag 2

28 January 2018

Dag allemaal

Nu… je krijgt wat je geeft en bijgevolg was ook op zondagmorgen het zonnetje aan onze zijde.

Vandaag was het feest voor Maïte en Pieter-Jan. Er werd luidkeels gezongen.

Na een stevig ontbijt werden tijdens de ochtendgym de benen en armen losgemaakt . In de voormiddag schreven de meisjes eerst een brief naar huis en gingen daarna estafette spelen buiten. De jongens hun programma liep in de andere richting.

Om 12.00 uur maakten we ons klaar om aan tafel te gaan. Frietjes met een lekkere schnitzel en sla. Hmm, dat was lekker!

Om twee uur begon de eerste echte skiles voor veel jongens en meisjes.  We hadden voldoende tijd voorzien voor het aandoen van de botten, maar wonderwel verliep dit vandaag al heel vlot. Daarna namen de zes monitoren  onze taak voor twee uur over. Jan, Jan, Bert, Tessa, Mark en Annelien, deze zes monitoren uit België zullen onze kinderen gedurende deze sneeuwklassen begeleiden tijdens het skiën.  Leuk om te zien hoe het ploegen, bochtjes maken, stoppen, … na dag 1 al vlot verloopt.

Na het skiën konden we smullen van heerlijke Belgische koekjes met een laagje nutella. Helemaal uit België en met veel liefde gebakken door juf Hilde voor onze bengels. Dankjewel Hilde!

Tijdens het vieruurtje werden ook onze jarigen gevierd, was er tijd om te douchen, verder te schrijven aan de brieven en om spelletjes te spelen.

Als avondactiviteit hadden we een Olympische spelavond op het programma gezet. Het enthousiasme en lawaai dat hierbij gemaakt werd had een lawine kunnen veroorzaken!

Om half tien was het de hoogste tijd om even tot rust te komen en daarna tanden poetsen en snel de lakens onder!

Slaapwel en tot morgen met meer nieuws uit de bergen.

De foto's van dag 2!